ŠOLSKI SKLAD

Na Osnovni šoli Gornja Radgona deluje šolski sklad, ki ga je svet zavoda ustanovil leta 2008. V skladu z zakonodajo je namen delovanja šolskega sklada financiranje dejavnosti in potreb posameznega razreda ali oddelka, nakup nadstandardne opreme za zvišanje standarda pouka in nakup opreme, ki na šoli izboljšujejo izvajanje najrazličnejših dejavnosti.

Sredstva v šolski sklad zbiramo na različne načine:

  • Zbiralne akcije učencev (zbiranje starega papirja predvidoma dvakrat letno)
  • Prostovoljni prispevki za izdelke učencev na šolskih prireditvah (voščilnice, pekarski, glineni in drugi izdelki na šolskih prireditvah: festival kulture, novoletni bazar, novoletni koncert,…)
  • Prostovoljni prispevki staršev (zbiranje prostovoljnih prispevkov na prireditvah, razstavah, ob posebnih dogodkih ali preko položnic)
  • Donacije (nadaljevanje pridobivanja donacij s kontaktiranjem podjetij in ustanov potencialnih donatorjev, ki so tako ali drugače vpeti v delovanje šole, kot tudi ostalih, zlasti iz lokalnega okolja)

Da je denar, ki se zbere na računu šolskega sklada zelo potreben, je zgovoren podatek, da smo v obdobju od  leta 2012 do 2017 razdelili skupno 22.236,79 €.

Šolski sklad upravlja 7-članski upravni odbor, ki ga sestavljajo predstavniki staršev (3 člani) in predstavniki delavcev šole (4 člani). Upravni odbor šolskega sklada je v šolskem letu 2017/18 na pobudo staršev sprejel sklep, da zainteresirani starši/skrbniki, prostovoljno prispevajo 6,00 € v šolski sklad. Na podlagi podpisane pogodbe se navedeni znesek plača preko položnice ali trajnika v dveh obrokih.

Donacije v šolski sklad so možne tudi z nakazilom na transakcijski račun pri UJP, MS: 01229 – 6030650843, sklic: SI00 2993

Hvala vsem, ki s svojimi prispevki pomagate našim učencem matične in podružnične šole!

 

Dokumenti:

Poročilo šolskega sklada za leto 2020

Program šolskega sklada 2021

PRAVILNIK O DELOVANJU IN ORGANIZACIJI ŠOLSKEGA SKLADA, januar 2020

 

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost