Mladi kuharski talenti iz 90 ustanov so pod vodstvom svojih mentorjev ustvarili kar 300 recikliranih receptov, pri katerih so uporabili priporočene sestavine, kot so žita, žitni izdelki in sadje. S tem so dokazali, da je mogoče z ustvarjalnostjo in premišljenim načrtovanjem zmanjšati količino zavržene hrane ter pripraviti okusne in hranljive jedi.

Strokovna komisija je imela zahtevno nalogo izbrati najboljše med recepti za zajtrke, malice, predjedi, glavne jedi in sladice.

Ponosni smo, da so v tem projektu sodelovali tudi učenci kuharskega krožka naše šoleSelina Lebar, Julia Jerič, Sara Šadl Flac, Lia Budja in Nik Zrinski – pod mojim mentorstvom. Ustvarili so knjižico receptov sladic, njihov recept za ajdovo sladico z medeno jogurtovo kremo in karameliziranimi jabolki pa je zmagal med sladicami. Podjetje LIDL Slovenija jih bo nagradilo, recept pa bo vključen tudi v knjižico Reciklirana kuharija 2024/2025, ki bo izšla v drugi polovici maja.

Čestitamo našim mladim kuharskim mojstrom!

Anja Prkič

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

AccessibleWP