Mladi parlamentarci iz štirih upravnih enot pomurske regije so se v torek, 26. marca 2024, srečali na pomurskem otroškem parlamentu, ki je potekal na Osnovni šoli III v Murski Soboti. Parlamenta sta se udeležili tudi učenki Osnovne šole Gornja Radgona Lucija Debeljak in Mara Zorman.

Udeležence so nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Murska Sobota ga. Lili Miloševič, ravnateljica Osnovne šole III ga. Sonja Čerpnjak, predstojnica Zavoda RS za šolstvo OE Murska Sobota ga. Darja Farič Klemenčič in podžupan Mestne Občine Murska Sobota g. Jure Lang. V okviru kulturnega programa so se s pevskim, glasbenim in plesnim nastopom predstavili tudi učenci OŠ III Murska Sobota.

V uvodu so mladi parlamentarci poročali o poteku dela na medobčinskih parlamentih, nato pa so po skupinah potekale debatne delavnice na temo duševnega zdravja otrok in mladih, ki jih je izvajala strokovna delavka Zavoda Empatiko. Na koncu je vsaka skupina pripravila kratko predstavitev o dani temi.

Med mladimi parlamentarci so izbrali 8 delegatov, ki bodo pomursko regijo zastopali na nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo potekal 8. aprila 2024 v državnem zboru RS. Med osmimi delegati bo tudi naša učenka Mara Zorman.

                                                                                                                                     Zapisala: Lucija Debeljak

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost