V torek, 9. 1. 2024, je v prostorih Večnamenske športne dvorne Gornja Radgona potekala Tržnica poklicev. Karierne odločitve so zagotovo med pomembnejšimi v življenju, zato je pomembno, da učenci pridobijo čim več raznolikih informacij glede srednješolskih programov in smeri. Na Tržnici poklicev se je predstavilo 25 srednjih šol iz pomurske in podravske regije ter 3 srednje šole iz sosednje Avstrije. Tako so imeli učenci priložnost pridobiti kvalitetne  informacije za odločitev o nadaljnjem izobraževanju in izbiri poklica.

K sodelovanju smo povabili tudi dijaške domove, Pomursko gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Gornja Radgona, Center za socialno delo Pomurje – Enoto Gornja Radgona in pomurske podjetnike. Učenci in starši so lahko poleg izobraževalnih programov, ki jih ponujajo srednje šole, prejeli tudi informacije glede bivanja v dijaških domovih, opravljanja prakse v srednjih šolah in štipendijah.

V okviru Tržnice poklicev je ob 17.30 v avli Osnovne šole Gornja Radgona potekala predstavitev Pomurske gospodarske zbornice, na kateri so bili učenci in starši seznanjeni z aktualnimi potrebami po kadrih v Pomurju. Predstavniki podjetij ELRAD Electronics d.o.o. in VAR d.o.o. so predstavili podjetje, delovna mesta ter delo z mladimi (praksa, počitniško delo in štipendije).

V šoli bo v mesecu januarju postavljena »Potujoča razstava poklicev«, ki jo je za namene kariernega odločanja pripravila Gospodarska zbornica Slovenije. Moto Potujoče razstave je »Grem se učit, kar hočem bit«. Z razstavo želimo mlade spodbuditi, da spoznajo čim več poklicev, da se bodo lažje odločili za nadaljnje šolanje po svojih željah in potencialih.

Galerijo slik si lahko ogledate tukaj.

Zapisala:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost