V petek, 17. novembra 2023 je potekal na OŠ Gornja Radgona Tradicionalni slovenski zajtrk za vse učence. Z učenci 1. b smo ta dan pouka namenili zajtrku, ki je za naše telo zelo pomemben. Prvo šolsko uro nas je obiskala pomočnica ravnatelja Silva Vračko in nam zaželela dober tek. Na obisk pa smo povabili tudi mojstra čebelarja, Jožeta Matavža in sledil je pogovor o tem, od kod dobimo hrano posebej med. Učenci so bili prav tako ustvarjalni in smo dan popestrili z likovno dejavnostjo. Ves čas je vsebina bila namenjena ozaveščanju o pomembnosti slovenske hrane za slovensko kmetijstvo in prehranskih navadah. Veliko so izvedeli o čebelah, čebelnjaku, čebelarju, medu, maslu, kruhu, jabolku, od kod hrano pravzaprav dobimo… Pogovarjali smo se o mojstrskih poklicih, kot je mlinar, čevljar, lončar, čebelar … saj smo želeli poudariti kulturno dediščino (TKD), kako je bilo nekoč in danes, ki še je kako pomembna za današnji čas saj učenci veliko tega ne vedo. Učenci so bili ustvarjalni in so izdelovali iz odpadnega eko materiala. Z učiteljico sva se odločile, da to šolsko leto nameniva tudi ekošoli, eko izdelkom in da bodo učenci izdelovali izključno iz odpadnega materiala, jih tako reciklirali (kot je steklo, les, karton, plastika, blago, volna …). Ker smo se naučili, kaj so panjske končnice, je vsak učenec svoj kos tršega odpadnega furnirja tudi poslikal. Na koncu smo sestavili in razstavili tri čebelnjake, ki nam krasijo hodnik.

http://813.ablak.arnes.si/piwigo/index.php?/category/693

Mateja Fluher in Edita Vodan Šoštarič

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost