V četrtek, 12. 10. 2023, smo na šolo dobili poseben obisk iz tujine, natančneje iz Avstrije, iz kraja Kirchberg an der Raab (Kirchberg na reki Rabi), ki je od nas oddaljen približno 50 kilometrov. Obiskat so nas prišli učenci iz Glasbene osnovne šole Kirchberg na reki Rabi in njihove 4 učiteljice angleščine. Sprejeli smo jih ob deveti uri, jih popeljali v našo zbornico, kjer smo se dodobra spoznali med seboj z različnimi aktivnostmi. Ves čas smo se pogovarjali v angleškem jeziku.
Sledila je okusna malica, ki je naše nove prijatelje prijetno presenetila. Zakaj? Ker je bila odlična, in ker si učenci na njihovi šoli sami prinašajo malico v šolo, tudi kosila v šoli ne kuhajo.
Po malici smo postali pravi vodiči po našem mestu. Vsak je svojemu novemu prijatelju predstavil zgradbe in ostale posebnosti v našem mestu, ki jih je očaralo.
In že je bila ura dvanajst, ko smo se morali posloviti in obljubili smo si, da si bomo redno dopisovali in se ponovno srečali na njihovi šoli proti koncu šolskega leta. Se že veselimo.

Zapisali:
učenci 6. razreda, ki se učimo angleščino, z učiteljicama Tanjo Vukajč in Majo R. Hamler, v okviru projekta Mednarodnega sodelovanja.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost