V torek, 29. novembra 2022, smo v naši novi VŠD organizirali prvo šolsko tekmovanje. Izpeljali smo medobčinsko tekmovanje v rokometu za deklice in dečke. Prijavljena je bila naša šola in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici. Pri deklicah je bilo že naprej znano, da bodo zmagovalke učenke OŠ Sveti Jurij, saj so v lanskem letu bile tretje na državnem prvenstvu. Velika pohvala pa gre deklicam naše šole, ki so se borile in trudile iz minute v minuto v obrambi in napadu. Svojo prvo tekmo so zaključile z rezultatom 7 : 23. Najboljši strelki sta bili Pia Klun ( ki tudi trenira rokomet) s štirimi zadetki in Jona Krištof s tremi zadetki.

Sledila je razburljiva tekma med učenci naše šole in gosti. Kar precej fantov obeh šol združuje igranje rokometa v RK Arcont Radgona. Na tekmovanju pa so vsaki zastopali svojo šolo. Želja po zmagi je bila na obeh straneh zelo velika. Vse do konca je bila tekma zelo napeta, odlični igralci in strelci so se trudili, da bi priigrali zmago za svojo šolo. Na koncu so slavili učenci naše šole z rezultatom 12 : 11 in se tako uvrstili na področno tekmovanje v rokometu. Pri fantih sta največkrat zatresla nasprotnikovo mrežo Marko Dumić s sedmimi zadetki in Jure Prša s štirimi.

Še enkrat čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem. Veliko uspeha pa želimo našim fantom na področnem prvenstvu, ki bo na naši šoli.

Fotografije

Učitelja športa Dani in Jožica

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost