Dragi učenci, spoštovani starši in skrbniki!

Poletne počitnice se počasi zaključujejo in šolsko leto 2021/22 je pred vrati. Vsak začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Zato je prav, da v novo šolsko leto zakorakamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov, neglede na vse negativne in nespodbudne vesti ter napovedi v zvezi s potekom epidemije. Zase in drug za drugega si zaželimo, da bi bili uspešni, zadovoljni in da bi se dobro počutili. Vse to ne pride samo od sebe, ampak le s sodelovanjem, medsebojnim razumevanjem in strpnostjo.

Novo šolsko leto je nadaljevanje tistega, kar smo gradili v preteklosti in kar si želimo za prihodnost. Zato, dragi starši, spodbujajte svoje otroke, predvsem pa jim bodite vzor. Ne počnite stvari namesto njih, saj jih s tem prikrajšate za možnost učenja iz lastnih izkušenj. V kolikor vas bodo potrebovali jim stojte ob strani. Pustite jim, da so vedoželjni, predvsem pa jim dovolite, da so otroci. Ste izjemno pomembni in hkrati podporni člen v verigi vseh nas. Samo skupaj z vami nam lahko uspe pri otrocih zgraditi tisto najboljše, kar vsak otrok nosi v sebi – svoje talente in potenciale. Tako vas vabim na našo skupno pot sodelovanja in podpore.

Z zavedanjem, da vstopamo v tretje šolsko leto, ki je zaznamovano z epidemijo koronavirusa, želimo poudariti, da si vsi zaposleni na šoli prizadevamo za ohranitev pouka v šolskih prostorih s čim manj zdravstvenimi izzivi. Verjamemo, da je to tudi vaša večinska želja, zato bo tudi v prihodnje naša skupna naloga, da ohranjamo varno in zdravo učno/delovno okolje, s skrbjo za lastno zdravje in zdravje drugih, z doslednim upoštevanjem veljavnih ukrepov in z vzajemnim zaupanjem.  Da bo začetek v teh razmerah čim lažji, smo za vas pripravili nekaj najpomembnejših informacij.

Večino ukrepov in prilagoditev, ki jih bomo izvajali za varovanje zdravja otrok in omejevanje širjenja virusa, že poznate, saj smo jih izvajali že preteklo šolsko leto. V nadaljevanju vam podajamo osnovne informacije o organizaciji in izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na naši šoli v trenutnih epidemioloških razmerah. V primeru poslabšanja razmer vas bomo o morebitnih spremembah pravočasno obvestili. Prosimo vas, da se o informacijah v pripetem dokumentu (klikni) pogovorite s svojim otrokom še pred prvim šolskim dnevom.

Dodatne informacije o načrtovanem novem šolskem letu boste prejeli na oddelčnih roditeljskih sestankih v mesecu septembru, spletni strani šole in z obvestili.

Vsem skupaj želimo varen, uspešen in predvsem zdrav pričetek novega šolskega leta.

Ravnatelj Dejan Kokol in kolektiv OŠ Gornja Radgona

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost