Spoštovani starši, skrbniki in dragi učenci!

Vlada RS je na včerajšnji seji sprejela odločitev, da s četrtkom, 1. aprilom 2021 (žal to ni prvoaprilska šala), ponovno prehajamo na izobraževanje na daljavo, predvidoma do nedelje, 11. aprila 2021. S ponedeljkom, 12. aprilom 2021 bi se naj predvidoma, po trenutnih napovedih in zagotovilih, vrnili v šolske prostore.

Na izobraževanje na daljavo prehajajo vsi učenci matične šole od 1. do 9. razreda. V šolskih prostorih se izvaja vzgojno-izobraževalni proces za učence PŠ dr. Janka Šlebingerja in nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, v kolikor sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v slovenski vojski, policiji ter zaposleni v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca. Iz tega razloga naprošamo vse starše, ki spadajo v zgoraj omenjeno skupino zaposlenih in bi potrebovali zagotovitev nujnega varstva za otroka, da to sporočite do srede, 31. 3. 2021, do 10.00 razredničarki in obenem predložite ustrezno potrdilo.

Izobraževanje na daljavo bo potekalo po ustaljenem načinu. Vsa komunikacija med učitelji in učenci bo potekala preko spletnih učilnic oz. po potrebi preko elektronske pošte. Z namenom boljše preglednosti šolskih dnevnih/tedenskih obveznosti učencev ponovno vzpostavljamo celostni tabelarični urnik s predvidenimi vsebinami in načinom izvedbe izobraževanja na daljavo, ki bo dostopen na spletni strani šole, v zavihku izobraževanje na daljavo. Urnik izobraževanja na daljavo bo prilagojen in poenoten po generacijah. Šola izvaja na daljavo obvezni in razširjeni program. Z zavedanjem, da izobraževanje na daljavo ni enako izobraževanju ter pouku v šoli, bodo vsebine količinsko, ciljno in smiselno temu prilagojene.

Spoštovani starši, zavedamo se, da je ponovna vzpostavitev izobraževanja na daljavo tudi za vas obremenilna okoliščina, ki povzroča dodatne skrbi in terja dodatno delo od vas, za vso nujno podporo otroku pri izobraževanju na daljavo. Učitelji bodo dejavnosti načrtovali tako, da jih lahko učenec v največji možni meri izvede samostojno. Na vas starše pa apeliramo, da otroka spodbujate in spremljate njihovo delo v času izobraževanja na daljavo. V kolikor potrebujete pomoč pri zagotovitvi ustrezne informacijsko-računalniške tehnologije, se obrnite na razrednika oz. razredničarko in bomo poiskali možnosti, da vam pri tem pomagamo. Prav tako vam svetujemo, da otroka spodbujate tudi h gibalnim aktivnostim, saj je učenje na daljavo močno povezano z delom v digitalnem, spletnem okolju in premalo z gibanjem, športom.

Na osnovi tega dejstva preklicujemo tudi napovedano razredno fotografiranje učencev, ki je bilo planirano v petek, 2. aprila 2021. Nov termin fotografiranja vam bomo sporočili naknadno.

Vsi skupaj se nadejamo, da resnično gre zgolj za začasen ukrep in ne za ponovitev daljšega zaprtja šol kot smo ga bili deležni v preteklem obdobju.

Prosimo za razumevanje in podporo v okoliščinah, ki so zahtevne in neprijetne za vse nas.

Še naprej spoštujte ukrepe za varovanje zdravja in pazite nase!

Naj bodo bližajoči praznični dnevi, kljub novim omejitvam, prijazni, prijetni in kulinarično bogati.

ravnatelj šole, Dejan Kokol

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost