Subvencionirana prehrana

SUBVENCIJA ŠOLSKE PREHRANE

Do subvencije za malico (malica je brezplačna) so upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na malico, in so iz družin, v katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v veljavni odločbi o otroškem dodatku ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Od 1. 2. 2017 pripada subvencija za kosilo učencem, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo, in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v veljavni odločbi o otroškem dodatku ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

 

UVELJAVLJANJE PRAVIC

V odločbi o otroškem dodatku je zapisan podatek o odstotku neto povprečne plače v Republiki Sloveniji na družinskega člana, iz česar je mogoče ugotoviti, ali je otrok upravičen do subvencije.
Za subvencijo šolske prehrane (malica, kosilo) v šolskem letu 2016/17 veliki večini staršev ni potrebno oddajati vlog na pristojnem centru za socialno delo (CSD). Vlogo na pristojni CSD je treba vložiti samo v primeru, če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku.

Podatke o subvenciji za učence, ki so prijavljeni na šolsko prehrano, šola dobi iz CEUVIZ po ustaljenem postopku.
Staršem predlagamo, da v kolikor je otrok upravičen do subvencionirane šolske prehrane, a do sedaj ni bil prijavljen, razmislite in v šoli uredite prijavo.

Svetovalna služba

(Skupno 513 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost