Prvi ŠD na daljavo – »Športni dan za vso družino«, ki je bil izveden 23. aprila 2020 (ali kateri drugi dan), je resnično dosegel vse predhodno zastavljene cilje: člani družine ste skupaj načrtovali organizacijo in izvedbo, poglabljali ste tudi medsebojne odnose (kar je razvidno s skupnih družinskih fotografij, »nasmejanih ust in smejočih se očk«). Sprejemali ste drugačnost ( bili ste različnih starosti in zraven je bilo vključenih tudi veliko vaših štirinožnih ljubljenčkov – kužkov). Gibalne naloge, ki ste jih izbrali so bile raznolike in so prispevale za razvoj številnih motoričnih sposobnosti. Da ne omenjam vaših ročnih spretnosti in prekrasno ter domiselno doma izdelanih loparjev, lokov, antistresnih žogic, doma izdelanih pripomočkov za igre… Kulinarika? Sami »kuharski mojstri«, kar se tiče raznolikosti jedi in postrežbe zdravega obroka. Veliko vas je vključilo igre dedkov in babic (zahvalite se jim za pomoč in naj vam dajo še kašne napotke za igro, kuhanje – skratka, za vsakdanje bolj preprosto življenje). Nekateri, ki živite v skupnem gospodinjstvu, pa ste jih tudi aktivno vključili v športni dan. Čestitke in posebna pohvala. Res ste bili enkratni … Kljub prijetni utrujenosti, ki je sledila po končanem ŠD, vas je bilo veliko mnenja, da je potrebno podoben ŠD, po koroni, še ponoviti in to v »razširjeni obliki«. Še na prvo pomoč niste pozabili, kar je razvidno iz fotografij. Izdelava medalj in diplom  je bila tudi raznovrstna in domiselna.

Hvala vam, da ste resnično prebrali, res dolga, navodila in priporočila, ter pridali svojo »piko na i« športnemu dnevu, a splačalo se je. Odlično nam je uspelo. Skratka – ni da ni. Čestitke in še enkrat hvala.

Nekateri starši zaradi obveznosti v službi, ali kakih drugih zadržkov, niste mogli pomagati in sodelovati pri športnem dnevu. Zato vsem tistim učenkam in učencem, še posebna pohvala in zahvala, za njihovo izvirno in samostojno izvedbo športnega dne. Ko pa boste starši imeli  prosto urico, se pa kar vključite v kakšno športno aktivnost in se družite. Prijetno je, boste videli.

                                                                                                                                                     Jožica Zih

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost