V torek, 3. 12. 2019, je v veliki telovadnici naše šole potekala Tržnica poklicev. Karierne odločitve so zagotovo med pomembnejšimi v življenju, zato je pomembno, da učenci pridobijo čim več raznolikih informacij glede srednješolskih programov in smeri.Na Tržnici poklicev se je predstavilo 24 srednjih šol iz pomurske in podravske regije ter 3 srednje šole iz sosednje Avstrije. Tako so imeli učenci priložnost pridobiti kvalitetne  informacije za odločitev o nadaljnjem izobraževanju in izbiri poklica.
K sodelovanju smo povabili tudi dijaške domove, Območno obrtno-podjetniško zbornico Gornja Radgona, Center za socialno delo Gornja Radgona in razvojno agencijo PORA Gornja Radgona. Učenci in starši so lahko poleg izobraževalnih programov, ki jih ponujajo srednje šole, prejeli tudi informacije glede bivanja v dijaških domovih, opravljanja prakse v srednjih šolah in štipendijah.
V okviru Tržnice poklicev je ob 16. uri v avli šole potekala predstavitev Pomurske gospodarske zbornice, na kateri je direktor g. Robert Grah starše in učence seznanil z aktualnimi potrebami po kadrih v Pomurju in sistemom vajeništva. Predstavnica podjetja ELRAD International d.o.o. ga. Melita Fartek je predstavila podjetje, delovna mesta ter delo z mladimi (praksa, počitniško delo in štipendije). Direktor Razvojne agencije Gornja Radgona PORA dr. Milan Svetec je zbranim predstavil regijsko štipendijsko shemo za Pomurje.
V avli šole bo do petka, 6. 12. 2019, postavljena “Potujoča razstava poklicev”, ki jo je za namene kariernega odločanja pripravila Gospodarska zbornica Slovenije. Moto Potujoče razstave je »Grem se učit kar hočem bit«. Z razstavo želimo mlade spodbuditi, da spoznajo čim več poklicev, da se bodo lažje odločili za nadaljnje šolanje po svojih željah in potencialih.
Galerijo slik si lahko ogledate tukaj.

Zapisala:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost