V okviru tedna otroka je v četrtek, 10. oktobra 2019, potekala 1. šolska skupnost za učence predmetne stopnje matične in podružnične šole. Predstavniki Društva SOS telefon in Gledališkega društva Avis so pripravili gledališko igro in izvedli delavnice z naslovom “Kje si, s kom si, kdaj boš prišla?”. Učence so ozavestili o nesprejemljivosti in pomembnosti prepoznavanja nasilja v odnosih in o spletnem nasilju ter oblikah pomoči, ki obstajajo.

Gledališka predstava je delovala ozaveščevalno in preventivno, s konkretnimi nasveti, kako naj mladi ravnajo, ko se srečajo z nasiljem, v različnih vlogah kot priče ali žrtve.
Na delavnicah, ki so sledile predstavi, so učencem bile predstavljene meje med spoštljivim, zdravim partnerskim odnosom in odnosom, kjer je prisotno nasilje, predvsem tiste subtilne vrste nasilja, ki niso tako poznane. Spoznali so različne oblike nasilja, posledice nasilja, oblike pomoči in spregovorili o ničelni toleranci do nasilja. 

Obe šolski uri sta potekali v sproščenem in prijetnem vzdušju, otroci so imeli možnost za razmišljanje, deljenje mnenj in občutkov. Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Mentorica šolske skupnosti:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost