V petek, 5. 10. 2018, je v okviru tedna otroka potekal 1. sestanek šolske skupnosti za učence od 1. do 9. razreda matične in podružnične šole. V letošnjem šolskem letu bomo v okviru šolske skupnosti in ur oddelčnih skupnosti veliko pozornosti namenili varni in odgovorni uporabi spleta za otroke, ozaveščanju o aktualnih tveganih spletnih vedenjih in prepoznavanju znakov zasvojenosti s spletom in video igrami. Zato smo na prvo skupnost učencev šole povabili gospo Franjo Gros, strokovnjakinjo iz Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta LOGOUT.
Gospa Franja je 3. šolsko uro predavala učencem razredne stopnje, pri čemer je poudarek namenila količini preživetega časa pred sodobnimi tehnologijami, oblikam tveganih vedenj, nasvetom in pravilom za varno uporabo računalnikov, telefonov ter tabličnih računalnikov.
Za učence predmetne stopnje pa je 4. šolsko uro poudarek namenila posledicam prekomerne uporabe sodobnih tehnologij, pastem socialnih omrežij, rizičnim vedenjem na spletu ter priporočilom za pravilno, varno in odgovorno ravnanje z napravami ter uravnoteženo in pametno igranje video iger.
Prilagamo povzetek pravil in nasvetov za otroke. Fotografije si lahko ogledate tukaj.
V letošnjem šolskem letu bomo z učenci izvedli anketo o uporabi sodobnih tehnologij in znakih preobremenjenosti oz. zasvojenosti s spletom in video igricami. Rezultate bomo analizirali s člani 14. šolske otroške vlade in jih predstavili učencem, učiteljem in staršem.

Mentorica skupnosti učencev šole:
Nika Forjanič Huber

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost