V ponedeljek, 12. marca 2018 je v Pavlovi hiši v avstrijski Potrni/ Laafeld potekalo snemanje 3. radijske oddaje z naslovom “Radgonska deca”, ki jo za radio Agora 105,5 pripravljajo učenci obogatitvenega programa Projekt Deutsch. V oddaji so sodelovali učenci novinarji od 6. do 8. razreda – Tinkara Klemenčič, Aneja Kozar, Nuša Wolf (vse 8. c), Maša Hovnik Husar, Alida Ješovnik, obe 7. a, Jan Oliver Žnuderl, 7. b, Arta Iseni, 6. a in učenki 6. c razreda Luša Sovec in Lana Vukan, skupaj z voditeljema Ano Kosmajer Marovič in Ninom Roškarjem, oba 8. c.

V goste so mladi novinarji povabili uspešno učenko 9. b razreda Anejo Kralj in učenca 7. b razreda Marsela Maierja ter tudi psihologinjo Niko Forjanič Huber, vodjo podružnične šole dr. Janka Šlebingerja Sandro Sep ter učitelja glasbene umetnosti Kristjana Borovšaka. Med uspešnimi projekti naše šole je bil predstavljen tudi projekt, ki bo letos potekal že tretje šolsko leto ob svetovnem dnevu poezije, 21. marcem, z naslovom “Kava povezuje, poezija poVeže”, katerega mentorica je učiteljica slovenščine Valentina Novak.

Zadnji del skoraj dveurne oddaje, ki je bila predvajana “v živo”, je bil namenjen predstavitvi 10-letnega mednarodnega sodelovanja z Glasbeno osnovno šolo iz Kirchberga ob reki Rabi, v pogovoru sta se nam pridružila učenca sedmošolca (njihov 3A razred) Jonah Matteo in Matthias ter dolgoletni mentorici projekta, gospa Reingard Meier in Romana Slavič Žnuderl.

Za nemoten potek oddaje v improviziranem studiu v prostorih Pavlove hiše je poskrbela novinarka in koordinatorka programa za Štajersko, gospa Jasmina Godec, s katero učenci, vključeni v obogatitveni program, uspešno sodelujejo drugo šolsko leto.

Za vse sodelujoče je bila izkušnja snemanja oddaje nadvse zanimiva in poučna,.

Ponovitev oddaje v skrajšani obliki bo v ponedeljek, 16. aprila 2018 ob 18.00 na frekvenci Radia Agora 105,5. Vabljeni k poslušanju!

Povezava do posnetka 3. oddaje Radgonska deca

(Skupno 420 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost